Tätä miun veljen suosikkia tuli tehtyä JussiPetterin nimipäivien kunniaksi.
Ananaskeikaus
50 g voita tai margariinia (leivinpaperin voiteluun)
1 dl fariinisokeria
2 pientä purkkia ananasviipaleita
taikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl ananatölkin mehua
Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjalle alusta. Voitele leivinpaperi. Ripottele leivinpaperin päälle fariinisokeri ja levitä ananasrenkaat.
Taikinaa varten: vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää taikinaan vuorotellen vehnä- ja leivinjauhetta ja ananasmehua. Kaada taikina ananasviipaleiden päälle.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit testata pohjan kypsyyttä cocktailtikulla. Keikauta kakku tarjoilulautaselle.
Ohje on jo kultaiselta 1970-luvulta! Silloin keikauskakku "keksittiin" ja minäkin, teininä, leivoin sitä usein.
VastaaPoista