Olen tehnyt näitä keksejä useasti eri muoteilla, kerran jopa siskokullalle joululahjaksi. Joulupäivän aamuna keksipurkin pohjalla oli vain muutama hassu keksi jäljellä. Selvästi nälkäinen tonttu oli käynyt kylässä!
Ohje on peräisin Eben Mansikkamäki blogista. Minä en laita pikkuleipiin alkuperäisessä ohjeessa ehdotettua manteliaromia. Maistuvat muutenkin.
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl pehmennettyä voita tai margariinia
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.
Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy
kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina
pehmeäksi
taikinaksi.
Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla
kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200
asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä
ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65
keskikokoista piparia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti