Mietin moussea jälkiruuaksi joulupöytään, mutta (ehkä) suklaata tulee pyhinä syötyä muutenkin. Meillä ei ole mummolassa jälkiruoka kuulunut joulupöytään ja nyt mietin pitäisikö. Onko muilla? Mennään valmiiseen pöytään syöpöttelemään niin voisihan sitä jotain tehdä. Raikas juustokakku tai itsetehdyt konvehdit voisivat myös olla hittiherkkuja. Ei meillä tosin mikään leipomus ole syömättä jäänyt...
2dl kuohukermaa
100g taloussuklaata
Mittaa kermasta 3/4 dl kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu kerma (1 1/4 dl) vaahdoksi.
Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
Lusikoi pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin.
Peitä ja nosta jääkaappiin vähintään 1 - 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
Sirottelin päälle koristeeksi vähän kaakaojauhetta,
ettei mousse näyttäisi kuvissa tiiät kyllä miltä.
oi nam täytyy heti kokeilla :P
VastaaPoistaKantsii kyllä! :)
Poista