Olen yrittänyt hiljalleen lisätä kasviksia ja värejä ruokapöytään. Välillä mennään mistä ruokapöytä on matalin eli makaronilla ja jauhelihakastikkeella, mutta ilahduttavan monta uutta kasvisreseptiä on testattu ja odottaa kokkailua. Tämän vuoden uutuutena ovat olleet erilaiset herneet ja linssit ja olen yllättynyt miten hyvää ruokaa niistä saa! Olen aikaisemmin suhtautunut epäilevästi moisiin "eksoottisiin" herkkuihin. :D
Jopa meidän valikoivaa ruokavaliota noudattava neitimme on maistellut ja pitänytkin uusista kokkailuista. Tosin punajuurella jatkettu jauhelihamureke sai aikaan pohjattoman huokauksen: "ainako meillä on tätä...".
Resepti on muokattu Henri Alenin kirjasta: Vuoden keittokirja - Henkan kotiruokaa koko vuodeksi.
3 dl punaisia linssejä
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya
(chiliä)
2 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
8 dl vettä
1 liemikuutio
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
Huuhtele linssit huolella ja jätä ne likoamaan
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi
raasteeksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita kunnes ne
ovat läpikuultavia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki.
Lisää joukkoon
porkkanaraaste ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia
Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio.
Keitä n. 20 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarpeen
mukaan.
Lisää lopuksi kerma ja mustapippuria. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti