torstai 21. huhtikuuta 2016

Albufeira: Alto da Colina

Merinäköala

Matkamme toinen hotelli Alto da Colina sijaitsee kivenheiton päässä Alfagaresta. Alfagaresta onneksi järjestyi minibussilla kyyti uuteen majapaikkaan, eikä tarvinnut kaikkien kimpsujen ja kampsujen kanssa jalkapatikalla raahautua. Siihen nähden miten paljon aikaa ja vaivaa meni hotellisotkua selvitellessä ja vaihtoa tehdessä, olivat Lomamatkojen korvaukset minimaaliset. Eikä korvauksia olisi herunut, jos niitä ei olisi osannut vaatia.


Siinä missä Alfagar on vehreä ja isolle alueelle levittyvä, Alto da Colina on tavallinen hotellikompleksi, joka koostuu kahdesta isosta rakennuksesta. Nättiä oli tässäkin hotellista, mutta kuvia ei tullut otettua läheskään niin paljon kuin Alfagaressa. Onneksi mummo, Pulla & Eke lähettivät minulle omia otoksiaan, että pääsen tekemään kuvakirjaa meidän maailmanmatkailija Kertulle.

Hotellihuoneesta löytyivät liesi, jääkaappi, kahvin- ja vedenkeitin ja leivänpaahdin. Jännitettiin, onko kyseessä perus hotellihuone, jossa on ainoastaan pieni minibaari, johon täytyy ängetä lasten välipalat. Onneksi ei!


Hotellin sisällä oli kaksi allasta; syvempi "aikuisten" allas ja sitten lapsille oma matala lätäkkönsä. Lasten allasta ei oltu lämmitetty, joten pienet porskuttelivat aikuisten sylissä isommassa altaassa. Viidellä eurolla sai vuokrattua tunniksi saunahuoneen, jossa oli tavallinen suomalainen sauna ja höyrysauna. Tämä oli huippu juttu, koska Kerttu paleli kovasti jo ensimmäisen pulahduksen jälkeen eikä toista kertaa halunnut edes uimaan.

Ulkona allas-alueita oli kummallakin puolella hotellia ja lapsille oli kaikennäköistä liukumäkeä. Yhtenä vai kahtena päivänä oli lopulta niin lämmin, että vedettiin uikkarit päälle ja käytiin vähän varvasta uittamassa altaissa ja rohkea kummityttö kävi jopa mäkeä laskemassa. 



Hotellilla oli yksi leikkipuisto, jossa muksut kävivät touhuamassa iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Kertun mukaan Portugalissa oli parasta leikkiminen veljen ja serkun kanssa ja leikkipuistot. Haluaisi kovasti uudestaan reissuun ja kyselee aika ajoin milloin lähdetään.

Tennistä pelattiin pari kertaa, välineet pystyi vuokraamaan vastaanotosta. Minä kokeilin lajia ensimmäistä kertaa ja se oli hauskaa. 

Tästä hotellista huomasi, että sesonki ei ole vielä alkanut: hotellin yhteydessä oleva ruokakauppa - kiinni, allasbaarit - kiinni & pieni köysirata - kiinni. 


Hotellien lähistöllä ei ollut ravintoloita ja monena iltana tulikin käytyä hotellin omassa buffet-ravintolassa. Ravintolassa oli monipuolisesti paikallisia ja brittiläisiä herkkuja, hintaan sisältyivät viinit, lasten ei tarvinnut odotella ruokaa ja saivat muutakin kuin ranskalaisia. Jälkiruokapöytäkin oli joka ilta erilainen. Seuraavalle reissulle all inclusivea täytyy harkita, sen verran helppo ja nopea ratkaisu. Tykkäsin kovasti ravintolan ruuista ja joka kerta tuli maisteltua uusia herkkuja. Aamupala ei valitettavasti ollut yhtä hyvä kuin Alfagaressa, vaikka menu oli ihan sama! Ihme juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti