Meillä oli lauantaina puuvaraston rakennustalkoot (osa 543) ja tein kahvipöytään salmiakin ystävän herkkupiirakkaa. Todella hyvää ja onneksi maistui myös muillekin. Ohje löytyy Kodin Kuvalehdestä (5 / 3.3.2016)
Pohja:
200 g
voita
5
munaa
2½ dl ruokokidesokeria
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
lakritsinjuurijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
maitoa
Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen
voisulan ja maidon kanssa.
Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle, reunalliselle uunipellille. Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasossa 15 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
Kuorrutus:
75 g
lakritsitoffeeta (esim. hopeatoffee)
½ dl
kuohukermaa
150 g
valkosuklaata
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
tomusokeria
1
(luomu)sitruuna
1 rkl
sitruunan mehua
Paloittele lakritsitoffee kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna
keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit sulavat kermaan. Keitä vielä 2
minuuttia ja jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi.
Sulata valkosuklaa. Kaada suklaasula tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kuorrutukseen myös tomusokeri, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu.
Levitä valkosuklaakuorrutus kakkulevylle. Kaada päälle lakritsikastikeraidat.
Koristelin vielä turkinpippurirouheella. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti