perjantai 22. elokuuta 2014

Peltirieska

Leivottiin tätä nopeasti valmistuvaa rieskaa Kertun kanssa iltapalaksi. Kerttu kaatoi valmiiksi mitatut aineet kulhoon ja auttoi sekoittamaan taikinaa. Meidän neiti on vuoden ja yhdeksän kuukautta ja tykkää ihan hirveästi auttaa äitiä leipomisessa. Taikinan syöminen taitaa kyllä olla paras juttu, varsinkin kun Kerttu luulee, että aina leivotaan kakkua. Aiemmin Kerttu on ollut mukana, kun olen tehnyt pannukakkua, sämpylöitä ja porkkanakakkua.

 Ohje on peräisin Kinuskikissan helpot suosikit kirjasta. Rieska parasta tuoreeltaan, pieni nokare voita päällä. 


Peltirieska

2 dl kaura-ruishiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl piimää
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja öljy ja sekoita takaiseksi. 

Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen pellille leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla. 

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti