tiistai 4. elokuuta 2015

Sesonkiherkku: Mansikkabrita


Täällä Karjalassa mansikkakausi on vielä meneillään ja meidänkin taloudesta löytyy arviolta 13 kiloa mansikkaa pakkasesta. Mietin, tekisinkö vielä mansikkahilloa vai keskitynkö mustikoiden poimimiseen. Mustikoita löytyy tänä kesänä sellaisistakin paikoista, missä yleensä löytyy vain pari hasssua kuivahtanutta marjaa. 

Alkukesäisin selailen erilaisia mansikkareseptejä, mutta päädyn aina tekemään vain jonkinlaisen mansikkakakkusen. Viime vuonna tein mansikkakinuskihyydykekakun ja tänä vuonna vuorossa oli yksinkertainen, mutta ah niin hyvä britakakku. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvän sivuilta ja sieltä löytyy myös kuvalliset ohjeet (vink vink siskokulta).


125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria 
 
Täyte: 
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
mansikoita

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Taikina ei riitä koko pellilliseen, vaan miulla jäi 1/3 pellistä tyhjäksi.
 
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
 
Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
 
Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
 
Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
 
Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele halutessasi tomusokerilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti