lauantai 1. lokakuuta 2016

Ensi kesän vierailuvinkki: Outokummun vanha kaivos



Alkukesästä tuulisena, mutta aurinkoisena päivänä kävimme porukalla tutustumassa Outokummun kaivosalueeseen ja lasten kaivokseen. Lasten kaivos on suljettu talven ajan, mutta ajattelin vinkata vielä paikasta, jos joku on jo aloittanut ensi kesän lomasuunnitelmien tekemisen. Oli mukava huomata, että pohjois-Karjalastakin löytyy koko perheelle päiväksi mielenkiintoista tekemistä huvipuistojen puutteesta huolimatta. 





Kaivoalue kiinnosti aikuisia (eli Rogeria) ja lasten kaivos oli ihana leikkialue, johon olisi saanut kulutettua enemmänkin aikaa. Kaivosalueella seurattiin punaista  lankaa  viivaa ja Rogerin selvittäessä miten kaivos on aikoinana toiminut, minä kiitin onneani, että Roger oli mukana auttamassa matkarattaiden kanssa portaissa. Portaita nimittäin oli mukavasti, enkä ainakaan huomannut, että rattaiden tai pyörätuolin kanssa olisi joka paikasta päässyt eteenpäin sutjakasti. Oli jännää päästä kävelemään aidossa kaivostunnelissa ja erään tornin huipulla odotti yksi kesän komeimmista maisemista. Samalla lipulla olisi ollut myös mahdollista vierailla kaivosmuseossa, mutta lapsilla alkoi väsy painaa ja jätettiin se ensi kesää odottamaan. 


Lasten kaivos alueelta (jonne voi ostaa lippuja myös erikseen) löytyy muun muassa labyrinttia, hiekankuljetinta, jättimäinen leikkiteline, polkuautoja, trampoliini, köysirata ja karuselli. Kertun suosikki oli köysirata ja aloinkin jo miettimään miten vaikea moinen olisi saada tehtyä omalle pihalle. Kaivosalueen näyttelyssä neiti ihaili kauniita kiviä ensin äidin ja sitten vielä uudestaan isin ja enon kanssa. 

Ensi kesän seikkailuja odotellessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti