tiistai 25. lokakuuta 2016

Kasvispiirakka

Tätä herkullista kasvispiirakkaa olemme parina viikonloppuna syöneet lounaaksi. Parmesaani + valkosipuli + ranskankerma takaavat vannoutuneemmallekin lihansyöjälle makua. Ensimmäistä kertaa teimme tätä yhdessä koko perhe ja Kerttukin näppärästi pilkkoi kesäkurpitsaa pieneksi voiveitsellä. Ohje on alunperin Soppa365 sivustolta



Pohja: 
150g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä 


Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina pysyy mureana. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä sekoittamalla.

Voitele piirakkavuoka kananmunalla ja taputtele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakka jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 
Ranskankermatäyte:  
1 valkosipulinkynsi
75g parmesaania
200g ranskankermaa
2 munaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria 

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta juusto. Sekoita kaikki ranskankermatäytteen aineet keskenään.

Kasvikset:
1/2-1 kesäkurpitsa
1/2 punasipuli 
6 kirsikkatomaattia 

 Huuhdo kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuori ja viipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.

 Lusikoi ranskankermatäyte esipaistetulle pohjalle. Asettele pinnalle kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaatteja.

Paista piirakkaa uunin keskitasossa vielä 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti