torstai 21. elokuuta 2014

Ananaskeikaus

Tätä miun veljen suosikkia tuli tehtyä JussiPetterin nimipäivien kunniaksi. 
Resepti on peräisin mummon arkistoista, luultavasti ihanalta 90-luvulta. 


Ananaskeikaus

50 g voita tai margariinia (leivinpaperin voiteluun)
1 dl fariinisokeria
2 pientä purkkia ananasviipaleita 

taikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria 
2 munaa 
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl ananatölkin mehua

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjalle alusta. Voitele leivinpaperi. Ripottele leivinpaperin päälle fariinisokeri ja levitä ananasrenkaat.

Taikinaa varten: vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää taikinaan vuorotellen vehnä- ja leivinjauhetta ja ananasmehua. Kaada taikina ananasviipaleiden päälle. 

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit testata pohjan kypsyyttä cocktailtikulla. Keikauta kakku tarjoilulautaselle.


1 kommentti:

  1. Ohje on jo kultaiselta 1970-luvulta! Silloin keikauskakku "keksittiin" ja minäkin, teininä, leivoin sitä usein.

    VastaaPoista