keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Broileria sinapissa & ranskankermassa

Tästä täyttävästä broileriruuasta tuli heti meidän perheen suosikki. Tein tätä Rogerin pyynnöstä kahdesti isyysloman aikana. Kerttukin syö hyvällä ruokahalulla, mutta meidän neiti ei onneksi ole nirsoimmasta päästä ("isää kang kang" = lisää kanaa). Valkosipuli maistuu (kamalan ihanasti). 

Alkuperäinen ohje löytyy Onko nälkä? -  blogista. Alkuperäisessä ohjeessa olevan viinin tosin vaihdoin omenamehuun & käytin broileria kanan sijasta. Lisäkkeeksi keitin riisiä.


Broileria sinapissa ja ranskankermassa


1,5kg broileria (itse ostin grilliboksin & huuhtelin pahimmat valmismarinadit pois)
vehnäjauhoa
suolaa
pippuria
kuivattua timjamia
4 valkosipulinkynttä
2dl omenamehua
3rkl Dijon sinappia
1prk creme fraichea
2dl kuohukermaa

Pyörittele broilerin palat sinapissa, mausta suolalla,pippurilla ja kuivatulla timjamilla.

Pyörittele lopuksi vehnäjauhoissa.

Nosta pataan tai vuokaan. Kaada pohjalle omenamehu ja heitä sekaan valkosipulin kynnet.

Paista 200 asteessa n.20-25min.

Yhdistä creme fraiche ja kerma.

Kaada seos vuokaan ja paista vielä 175 asteessa n. 30min


 Huono kuva kertoo vain sen, että oli kiire syömään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti