torstai 22. tammikuuta 2015

Luumusose kuivatuista luumuista

Orvo päässyt soseiden makuun. Maistiaisia vauva on saanut perunasta, porkkanasta, maissista, luumusta ja mustikasta. Olen tehnyt soseet itse. En ole / halua olla superäiti. En myöskään usko, että valmisruuat ovat saatanasta. Nyt vaan tuntuu, että on aikaa panostaa juniorin ruokailuun. Ei porkkanasoseen vääntäminen vie muun ruuanlaiton yhteydessä kuin hetkisen. Meillä syödään muutenkin harvoin valmisruokia ja olisi hassua perheen kuopusta syöttää ainoastaan kaupan tuotteilla. 

Olen tätä sosetta tehnyt myös esikoiselle, mutta enhän minä muistanut enää miten, mistä ja miten pitkään. Hetken googlettemalla sopiva ohje löyty Vauva lehden sivuilta. Epämääräisen näköistähän tämä on (kas kumma), mutta beibelle maistuu.




1 pussi kuivattuja kivettömiä luumuja
3 dl vettä 

Huuhtele luumut siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta vesi ja lisää luumut. Keitä luumuja hiljakseen noin 20 minuuttia. Soseuta sen jälkeen pehmenneet luumut keitinveden kanssa. Tarvittaessa lisää soseeseen hieman vettä.

2 kommenttia:

  1. Älkää hyvät ihmiset missään nimes tehkö vauvalle kuivatusta luumusta, niissä on lisättyä sokeria

    VastaaPoista
  2. Pirkan Luomuluumussa ainesosina vain kivetön luomuluumu ja vesi.

    VastaaPoista