lauantai 18. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen mangojuustokakku

Tätä limen raikastamaa hyydykekakkua tuli tehtyä pääsiäisenä, mutta voisin syödä uudestaan vaikka heti nyt tai huomenna. Harvemmin tulee juustokakusta kieltäydyttyä. Vauvan ensimmäset syntymäpäiväjuhlat lähestyy (neljän kuukauden päästä) ja tämä on yksi ehdokas tarjottavaksi. Inspiraatiota hain täältä.


Pohja:
200g suklaakeksejä
50g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
1 tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä
2 dl vispikermaa
250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa 
3/4 dl sokeria
yhden limen mehu

Kiille:
3 purkkia mangososetta
3 liivatelehteä
2 rkl vettä


Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka-mangoseokseen.

Kiehauta limetin mehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan mehuun. Sekoita neste tasaiseksi täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka hyytymään jääkaappiin kolmeksi tunniksi.


Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. 

Irrota kakku vuoan reunoista ja tarjoile vaikka kahvin kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti