maanantai 20. huhtikuuta 2015

Sormiruokailijan pannukakku

Vauva alkaa pikku hiljaa syödä enemmän samaa ruokaa muun perheen kanssa - soseiden ohella. Ruokavaliosta puuttuvat vielä lehmänmaitotuotteet, suola tai tuliset mausteet, mutta kaikenlaista ollaan jo maistateltu. Ruokapöydässä on jo nähty keitettyjä kananmunia, uunimunakasta, broilerinfileetä, uunijuureksia, apinaevästä ja vauvan suosikkia: tomaatin lohkoja. 


Pannukakkua meillä on usein iltapalaksi. Sokeriton mansikkasurvoksen tai hedelmäpiltin kanssa tarjottava pannukakku on suhteellisen synnitön iltapalaherkku. Nyt tästä voi nauttia koko perhe, kun uskalsin käyttää ensimmäistä kertaa kauramaitoa. Kauramaito oli epämääräisen näköistä litkua (tavalliseen maitoon tottuneelle), mutta hyvää herkkua tästä tuli!


1 litra kauramaitoa
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl öljyä tai sulatettua (kasvi)rasvaa

Vatkaa vispilällä munat maidon joukkoon ja lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää öljy ja anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin kirjata tämä ylös sitä aikaa varten, kun sormiruoka alkaa maistua meilläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Sormiruokailua kyllä kannattaa kokeilla, jos et oo vanhempien lapsien kanssa testinyt? :) Varmaan laitan muitakin sormiruokailuun liittyviä ruokajuttuja, kunhan vähän innostun. :)

      Poista