torstai 24. syyskuuta 2015

Kotimaista 1: Lumenen päivävoide

Olen viime aikoina herännyt siihen, miten paljon meidän perheessä ostetaan ulkomaalaisia tuotteita. En ole hylkäämässä Ikeaa tai vaihtamassa Maraboun maitosuklaata Fazerin siniseen, mutta yritän löytää enemmän hyviä kotimaisia tuotteita mitä käyttää, syödä, millä leikkiä ja sisustaa. En tiedä onko sinivalkoisen jalanjäljen mainospropaganda vai mummon kotimaisten tuotteiden ylistys vaikuttanut vai olenko viimein siinä elämäntilanteessa, että ostopäätökseeni vaikuttaa muukin kuin hinta. Suomessa valmistetaan varmasti paljon huippu tuotteita, joiden olemassaolosta en ole kuullutkaan. Nyt aion tutustua näihin tuotteisiin villasukat jalassa ja supersankarin viitta (= olohuoneen pehmoviltti) olalla.



Olin siinä uskossa, että Lumenen tuotanto on siirretty jo vuosia sitten Aasiaan. (Kerrankin) olin väärässä ja Lumenella on tehdas Espoon Kauklahdessa, jossa valmistetaan muut tuotteet paitsi kynsilakat ja meikkikynät. Seuraavan road tripin yksi pysäkki voisi olla tehtaan yhteydessä oleva myymälä. 

Citymarketin mammuttimarkkinoilta ostin Lumenen päivävoiteen vitosella ja olen ollut tyytyväinen. Kosteuttaa mukavasti, mutta ei saa ihoa kiiltelemään niin kuin tymäkämpi voide ja käy mainiosti meikin alle. Mietin vaan, että miten hygieeninen tuollainen avattava purnukka on verrattuna voidetuubiin. Tosin luultavasti peruskäyttäjällä ei ole vauvanräkää kynsien alla... 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti