tiistai 15. syyskuuta 2015

Sesonki: Puolukkapullat

Sunnuntaisen puolukkaretken saalista piti "tuhlata" näihin jänniin pulliin. Kerttu auttoi ripottelemalla puolukat, kauhomalla raesokerit päälle ja voitelemalla pullat. Samalla tehoneiti teki taikinasta vielä kolme voisilmäpullaa. Neidistä alkaa olla jo apua leivonnassa. Kohta voinkin varmaan laittaa essun kaappiin ja pötkötellä sohvalla odottaen herkkuja, kun tehoneiti häärää keittiössä. Orvokin oli mukana leipomishetkessä. Söi taikinaa ja tutki keittiövälineitä.

En ole koskaan ollut mikään suuri pullan ystävä (enkä nyt puhu siskostani, jonka lempinimi on Pulla), mutta näitä piti heti syödä kolme putkeen. Nurkan takana, lapsilta salassa tietenkin. Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta ja ohjeesta tulee noin 30 kipaletta pullaa. 



1 prk vaniljakastiketta
2,5 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kanelia
n. 15 dl vehnäjauhoja
150g margariinia

Täyte: 
100g margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Päälle:
Raesokeria

Voiteluun:
kananmuna 

Kuumenna vaniljakastike ja vesi vähän kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Liuota hiiva nesteeseen. 

Lisää muna, sokeri, suola ja kaneli. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. 

Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

 Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat osat levyiksi. 

Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevyille. Ripottele päälle puolukat. 

Kääri levyt rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja ja ripottele päälle raesokeria.

Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla. 

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.



Tykkään näistä kuvista tosi paljon, vaikka ainahan on parantamisen varaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti