lauantai 19. syyskuuta 2015

Orvon ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat - mitä oli tarjolla?

Orvon syntymäpäiviä juhlittiin elokuun puolella, pari viikkoa ennen varsinaista juhlapäivää. Samalla oli leikkitelineen "avajaiset", joten bileet vietettiin takapihalla. Kukaan ei ainakaan myöntänyt jäätyneensä, joten voisi todeta säiden suosineen.

Tarjoiluissa otettiin huomioon hyväksi havaitut suosikit, synttärisankarin lempparit ja uudet kokeilut. 




Suolaista tarjottavaa oli:
  •  lohivoileipäkakkua
  •  lihapullia suolatikussa
  • kasviksia dippikastikkeella.
  • Tädin kuuluisia nakkipiiloja

Makoista makeaa oli:


Kuvia kaikista tarjottavista ei ole, koska mie unohdin ottaa kuvia ja Roger kuvaili kaikkea epäoleellista kuten vieraita! Ja synttärisankaria... :D 

Pannukakkua meillä tarjotaan usein vieraille, joten se korvasi varsinaisen syntymäpäiväkakun. Taapero syö intopinkeänä pannukakkua ja se olikin ainoa imelämpi juttu mitä sai maistella. Tosin äidin silmän välttäessä taisi kummisetä iskeä Orvolle tikkarin suuhun ja mummo syöttää kakkua, keksiä tai muuta sokerihöttöä. Vahinko lähti kiertämään ja yhtäkkiä huomattiin, että kummityttöni oli jostain löytänyt mokkapalan palasen... Pannukakun päälle sai laittaa pakastemarjoja, pursotettavaa kermavaahtoa, hilloa ja kinuskikastiketta. Gluteeniton popcornkakku on Kinuskikissan leivontakirjasta ja on oikeasti hyvää! Imelää, mutta hyvää.  

Seuraavaksi onkin suunnitteilla tarjoilut 90-luvun tyyliin (vinkkeä kehiin kiitos!), kun ensi kuussa biletetään ysärin tahtiin. Lapset mummolaan lykätään ja me vanhemmat hurjasti biletetään. Orvon piti jo kesällä mennä mummolaan yökyläilemään, mutta se jäi Rogerin sairastuttua. Joten nuoren herran ensimmäinen yökyläily on nyt tiedossa ja äitiä jännittää. Onneksi ovat ihan tuossa naapurissa ikävän iskiessä. Siis minun ikävän, lapset ovat varmasti vain innoissaan, kun saavat nauttia mummon huomiosta ja leluista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti