maanantai 9. marraskuuta 2015

Mustikkapullat

Pullat on pop! Pullia on mukava leipoa lasten kanssa, mutta taas unohtuivat vähän liian pitkäksi aikaa uuniin. Onneksi ukki syö vähän tummemmatkin pulleroiset. Tuli muuten testailtua taas yksi uusi pullaresepti Yhteishyvän sivuilta. Hyvä ohje, mutta jäisiin mustikoihin ei hillosokeri tarttunut ja mustikat lähtivät livohkaan pullan päältä.



n. 18 kipaletta

Taikina:
75g margariinia
2 dl maitoa
 pussi kuivahiivaa
3 rkl vettä
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
kananmuna
(raesokeria)

Täyte:
 200g mustikoita
4 rkl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja


Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöistä lämpöisempään veteen.

Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin.

Voitele pullat vatkatulla munalla, ripottele halutessasi reunoille raesokeria ja jaa täyte syvennyksiin.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti