lauantai 14. toukokuuta 2016

Kahdestaan: Momotaro - Legend of the Peach Brought Boy

Uusi arki alkaa lähiaikoina ja suunnanmuutos jännittää niin paljon, etten nukutuksi saa! Melkein kahden vuoden kotona möhötyksen jälkeen paluu työelämään hermostuttaa. Kävin minä viime kesänä tekemässä viikonloppuisin ravintola-alan hommia, mutta eihän se nyt ole yhtään sama asia. Pääkasvatusvastuu siirtyy Rogerille kesäksi ja minulle tulee ikävä perheruljanssin pyörittämistä ja niitä pieniä rauhallisia hetkiä muksujen kanssa. Tosin viime aikoina lasten tappelemista ja kiukuttelua kuunnellessa mietin, että enää hetki ja pääsen töihin... 

Viime viikolla meillä oli Rogerin kanssa harvinaista herkkua tarjolla, nimittäin treffi-ilta. Kävimme katsomassa Joensuun ylioppilasteatterin esityksen Momotaro. Sen jälkeen muisteltiin villejä teinivuosia piknikin muodossa puistossa ja loppuillasta päädyimme joraamaan Ilonaan. Huikean hauska ilta ja oli mahtavaa "bilettää" vanhojen sällien kanssa, vaikka tunsinkin itseni ikälopuksi baarilattian humussa. 



Mutta näytelmästä. Momotaro on fantasiaseikkailu, huumorilla maustettu sanaton näytelmä, jossa on vauhdikkaita taistelukohtauksia. Näytelmä perustuu löyhästi japanilaiseen kansantaruun ja se kertoo persikan sisältä löytyneestä pojasta, josta kasvaa sankari ja joka haastaa valtakuntaa hallitsevan demonin.



Minun on vaikea arvostella näytelmää puolueettomasti, koska esityksessä esiintyi perheenjäsen, mutta jos tykkäät animesta ja kung fu -elokuvista, suosittelen lämpimästi. Näyttelijät ovat tehneet huimasti töitä hioakseen taistelukohtaukset huippuunsa. Koska näytelmässä ei ollut puhetta, tuntui, että esityksestä puuttuivat hienovaraiset vihjeet ja eleet. Tämäkin tosin saattaa johtua siitä, että kokematon näytelmien katsoja on tottunut elokuvaviihteen pieniin vihjeisiin. Alussa ajattelin, että onpa synkkä näytelmä, mutta sitten mukaan tuli huumoria. Apinakuningas Hanuman oli mahtavan reteä hahmo, mutta sydämmeni sulatti pieni Momotaro, joka oli lavalla valloittavan suloinen. 

Jos kiinnostuit, niin näytelmän viimeinen esitys on 20.5. klo 18.30 Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä ja liput maksavat maksimissaan 9 euroa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti