tiistai 11. marraskuuta 2014

Mansikkakinuskihyydykekakku

Tämä kakku on sovellus kahdesta Kinuskikissan ohjeesta. Tulihan tuo syötyä, mutta yllättäen kinuski ei maistunut kakussa (tarpeeksi). Hyvää oli ja kehittely jatkukoon. 

Pohja: 
200 g kaurakeksejä
50 g margariinia

Täyte: 
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g valkosuklaalimerahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3,5 dl mansikkasosetta (n. 350 g mansikoita)

Päällinen:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murusta kaurakeksit. Sulata margariini ja lisää keksinmurut. Painele seos vuoan pohjalle. 

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja sokeri. 

Soseuta mansikat. Laita n. 1. dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää kuumaan soseeseen. Kiehauta tarvittaessa uudestaan, jotta liivatteet sulavat. Yhdistä liivateseos muun mansikkasoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon. 

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. 


Laita päällisosan liivatelehdet likomaan. 

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä. 

Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.



2 kommenttia:

  1. Tulipas tyylikkään näköinen kakku ja täytteetkin kuulostaa kerrassaan suussa sulavilta! :)

    VastaaPoista