perjantai 7. marraskuuta 2014

Mitä neidille luetaan? (top5)

Meillä luetaan vähintään kaksi satua päivässä, aina ennen päivä- ja iltaunia. Lukutuokio on rauhoittumishetki, jossa voidaan samalla kartuttaa sanavarastoa ja harjoitella laskemista ja värejä. Kirjastossa tulee pyörähdettyä pari kertaa kuukaudessa, jolloin mukaan tarttuu parikymmentä kirjaa. Kertulla on taipumusta heittää kylässä kävijöitä kirjalla, kavuta syliin ja hymyillen odottaa, että lukeminen alkaa.


1. Puppe

 (Eric Hill)



Ollut Kertun suosikki yksivuotiaasta asti. Kirjastosta lainatut Puppe-kirjat säilytetään lipaston päällä, etteivät luukut mystisesti irtoaisi. Puppe ja pääsiäispupu on luettu valehtelematta ainakin 30 kertaa. Siirsin iltasadun lukemisen hetkeksi Rogerin vastuulle, kun pupu ja kadonneet munat alkoivat ärsyttää (KOVASTI).


2. Possupallero -sarja

 (Mick Inkpen)



Tästä on tullut meidän uusi suosikki. Ihana rauhallinen kuvitus ja teksti ei ala heti toisella lukukerralla kyllästyttämään.


3. Muumikirjat 

(Tove Jansson)



Muumikirjoja on useammalta tekijältä ja kaikki kelpaa. Äidistä osassa kirjoista on turhan synkkä väritys (ei nää hämärässä lukea).


 4. Miina & Manu 

(Teutori)



Iloiset värikkäät kuvat ja opettavaista tekstiä. Lukiessa voi fiilistellä omaa lapsuuttaan.


 5. Mauri Kunnaksen tuotanto

 


Vielä ehkä enemmän äidin suosikki, mutta kyllä Kerttukin tykkää pongailla Herra Hakkaraista ja katsella runsasta kuvitusta. Ajattelin lapsille kerätä näitä kirjoja, varmasti kestävät aikaa.

Lukuvinkkejä otetaan aina vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti