lauantai 20. joulukuuta 2014

Keskustakakku

"Tilaustyönä" tuli tällä viikolla väännettyä makea kermakakku minttusuklaatäytteellä. Kakku ei siis kuvaa miun poliittista näkökulmaa. Politiikka ja varsinkin ensi vuonna pidettävät eduskuntavaalit kyllä kiinnostavat, mutta olen äänestänyt joka vaaleissa eri puoluetta. Tykkään tehdä niitä vaalikonekyselyitä ja selvittää ketä en ainakaan äänestä. :D




Mutta kakusta. Sain rauhassa tehdä kakkua, kun pienempi nukkui päiväunia ja isompi oli mummoa komentamassa. Pitkästä aikaa olin tyytyväinen lopputulokseen ja pursotuksetkin onnistuivat. En ollut aiemmin kokeillut pursotusta kahdella eri värillä (tuolla tavalla). En ainakaan muista. Saa potkaista polveen helllästi, jos valehtelen. 

Kostutin kakun maitokaakaolla ja täytteenä oli minttusuklaatäyte. Ohjeen googlettelin ja löysin Tarun taikakakut blogista. Pelkkä suklaa jämäköitti täytettä tarpeeksi ja jätin alkuperäisessä ohjeessa olevat liivatelehdet käyttämättä. 


Minttusuklaatäyte 


400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kermaa
200 g tummaa suklaata 

1 pussi pätkis minibites suklaata (140g)
1 rkl vaniljasokeria


Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata tummasuklaa mikrossa lautasella. 

Rouhi pätkikset pieniksi veitsellä ja lisää sulaan tummaansuklaaseen. 

Jos pätkikset eivät sula, laita vielä hetkeksi mikroon. (Pätkis ei tykkää kovasta kuumennuksesta niin tästä syystä tälläinen sulatustapa) 

Sekoita sula suklaa tuorejuustoon ja yhdistä tämä kermavaahtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti