keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Porkkanaletut

Uusi vuosi ja toivottavasti uusi kevyempi minä. Kun suklaan määrä lasketaan kiloissa eikä grammoissa, on hyvä aloittaa kevyempi ja terveellisempi ruokavalio. Haluaisin, että tämä innostus kestäisi pidempään kuin totutut kaksi päivää ja varailinkin kirjastosta salaatti ja raakaravintoa koskevaa kirjallisuutta. Enemmän kasviksia ja hedelmiä ja vähemmän lihaa ja sokeria. Leipoa aion kyllä silti, karkit vain jätän kaupan hyllyille muita kiusaamaan. 

Otin varaslähdön ja aloitin jo tänään tekemällä porkkanalettuja lounaaksi. Maukkaita myös välipalana. Neiti 2 ween kanssa tehtiin yhdessä taikina.

N. 4 annosta

2 isoa porkkanaa
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl suolaa
4 dl maitoa
3 munaa
voita paistamiseen

Raasta porkkanat. Vatkaa maito, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. 
Vispaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. 

Kuumenna ohukais- tai paistinpannu. Lisää rasvaa ja kaada pannulle ohut kerros taikinaa. Paista kummaltakin puolelta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti