tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lasten kanssa: Porin Kirjurinluoto



   Angry birds-puisto

Eräänä kesäkuun aurinkoisena (mutta kovin tuulisena) päivänä kävimme porukalla tutustumassa Porin Kirjurinluotoon. Juniori jäi mummon vahdittavaksi, mutta Kerttu sai lapsiseuraa serkustaan ja nuoremmasta tädistään. Kirjurinluoto on viihtyisä puisto, jossa voi telmiä erilaisissa leikkipuistoissa, tutustua luodon eläimiin ja lintuihin, pelata minigolfia, ajella liikennepuistossa polkuautoilla, ajella karusellilla, uida, kävellä luontopoluilla ja paistaa makkaraa nuotiopaikalla.

Merirosvolaiva

Pelle Hermannin leikkipuisto

Tekemistä siis riittää ja meidän parin tunnin vierailu oli aivan liian lyhyt kaiken kokemiseen ja näkemiseen. Piti vielä ehtiä shoppailemaan lähistöllä olevassa Porin uudessa ostoskeskuksessa Puuvillassa. Suosittelen lämpimästi Kirjurinluotoa, paljon ihanaa maksutonta tekemistä koko perheelle. Nälän ja vessahädän yllättäessä luodossa on myös viihtyisä kahvila Viksu, jossa nautittiin välipalaksi kesän ensimmäiset jäätelöt.

Kahvila Viksu

Kili ja puistomaisemaa

Jos tänä kesänä vielä Länsi-Suomeen eksytään, niin uusi visiitti on suunnitelmissa sään salliessa. 2,5-vuotias oli täpinöissään karusellista ja Angry birds-leikkipuistosta ja välillä jopa nauratti miten innoissaan mukana olleet isimiehet olivat leikkipuistovempeleissä.. Harvoin leikkipuistoon pääsevälle lapselle paikka oli suuri elämys ja varmasti yksi kesän kohokohdista. Minä iloitsin, että tehtiin kerrankin yhdessä muutakin kuin kivien keruuta tai jotain muuta maatilan talkootyötä. Täytyy kyllä myöntää, että ajattelin myös kateellisena, miksi meillä Pohjois-Karjalassa ei ole mitään tälläistä. Onneksi miulla on suunnitelmissa rakennuttaa (Rogerilla) oma leikkipuisto meidän pihanurmelle ja uimarannaksi käy viime kesänä Kertulle ostettu pieni uima-allas.


Tämä Eken ottama kuva näyttää miten huiputsii meillä oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti