lauantai 18. heinäkuuta 2015

Välimeren piiras

Tätä Hellapoliisin piirakkaa tehtiin yhdessä Kertun kanssa tällä viikolla. Neiti auttoi pohjan nyppimisessä ja mozzarellan ja paprikan maistelussa. Mukavaa vaihtelua ainaiseen tonnikalapiirakkaan (joka on kyllä kanssa huippu hyvää ja jota on ollut ties milloin edellisen kerran) ja kävi myös Helsingin vieraalle, joka ei lihaa maistele. Piirakka on siis namnamnam, mutta voi kehveli, että ei se mitään valokuvauksellista herkkua ole. Tai sitten kuvaajassa on vaan vika... :D

 

Pohja:
300 g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
3 pkt mozzarellajuustoa
200 g kirsikkatomaatteja
1 tuore paprika
0,5 ruukkua persiljaa

4 munaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta


Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.


Paloittele pinnalle mozzarella. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, samoin paloiteltu paprika ja silputtu persilja.
 

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti