sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vauvelin (ja koko perheen) helppo uuniriisipuuro

Kahden ehtiväisen lapsen äitinä tälläiset: sekoita - uuniin - valmis ruokaratkaisut ovat mainio arjen oikopolku. Meillä on nyt menossa vaihe, että meikäläisellä saa olla silmät selässäkin. Pienempi maistelee kaikkea taulutelevisiosta tietokoneen piuhoihin ja isompi yrittää pitää nuoremman kurissa ja nuhteessa muun muassa tönimällä ja retuuttamalla.

Tästä riittää koko perheelle, joten jos on vain pieniä syöjiä, kannattaa annos puolittaa. Käy varmasti taitavan kaverin kanssa myös sormiruokana, mutta suurta sotkua pelätessä, otin varman päälle ja tarjosin lusikalla. Käy aamupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi, vauvalle marjojen tai soseen kanssa ja isommille mehukeittoa kaveriksi. Roger söi tätä aamupalalla ja otti evääksi ja harvemmin puuroja syövä esikoinen halusi santsikulhollisen. Tosin Roger valitteli työpäivän jälkeen, että ei hyvin nälkää pitänyt poissa. Pikku vikoja, sanon minä. :D




1,5 litraa kauramaitoa 
2 3/4 desiä puuroriisiä 

Mittaa ainekset kahden litran uunivuokaan. 
Kypsennä 175 asteessa 1 tunti 20 minuuttia.
Sekoita puuroa ensimmäisen tunnin aikana 2-3 kertaa.
Puuron ollessa valmista, väännä uunista lämmöt pois 
ja anna hautua jälkilämmöillä vielä n. 20 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti