perjantai 22. tammikuuta 2016

Paahdetut kikherneet

Näitä terveellisiä naposteltavia tuli tehtyä viime viikolla peräti kahdesti. En ollut aiemmin kokannut kikherneitä ja en voinut uskoa, että näistä tulee näin maukkaita. Mutta kun itse tykästyin ja Rogerin kaverikin kysyi ohjetta, olin vakuuttunut. Vaikka mausteita tulee paljon, meillä nämä maistuivat perheen pienimmillekin. Olin yllättynyt, kun naperot popsivat herneitä samaan tahtia kuin kaakaojauhetta suoraan purkista... 

Tässä on myös monikäyttöinen lisuke; salaattiin, sosekeiton päälle sattumaksi tai sitten vaan iltanaposteluun. Jos on enemmän nautiskelijoita, kannattaa suosiolla tehdä tuplasatsi. Maustamattomissa kikherneissä on kaloreita 125 / 100g, kuitua 5,8g / 100g, rasvaa 2,2g / 100g ja hiilihydraatteja 17g / 100g. Alkuperäinen ohje on Maku.fi sivustolta.



1 kpl kikherne (säilyke) tölkki 380g/230g
 2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl jauhettua korianteria 
1/2 tl savustettua paprikajauhetta 
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa

Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy ja mausteet, lisää kikherneet joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaprilla päällystetylle pellille. Paahda kiertoilmauunissa 200 asteessa tai tavallisessa uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti