maanantai 11. tammikuuta 2016

Viinereitä

Viime tammikuussa esittelin tekemäni viinerit ja lupasin ottaa paremmat kuvat, koska noh, katso itse miksi... Eilen tein ja otin. Uusi kuva on otettu ulkona, kiireessä ja kännykällä, mutta on sentään vähän julkaisukelpoisempi.

Nähtävästi kun toiset viettää tipatonta ja aloittaa terveellisempää elämää, niin minä vedän joka tammikuu viinereitä ja humppailen. Ohoh. Mutta herkuton helmikuu kuulostaa paljon runollisemmalta (ja sattuu olemaan vuoden lyhyin kuukausi). Katsellaan tätä terveellisyys asiaa sitten ensi kuussa. 


1 pkt torttutaikina levyjä (500g)
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl vettä
paistonkestävää marmeladia
raesokeria
kananmuna

Ota torttutaikina sulamaan. 

Sekoita sähkövatkaimella vaniljakreemijauhe ja vesi. Vatkaa n. 5 minuuttia. 

Leikkaa sulaneet torttutaikinalevyt kahteen osaan. 

Voitele neliöt yksi kerrallaan kananmunalla ja kasta sen jälkeen neliöt raesokerissa. (Yksi kerrallaan sen takia, ettei kananmuna ei ehdi kuivua ja raesokeri tarttuu taikinan pintaan.)

Asettele lusikoilla neliön keskelle ohuet viivat vaniljakreemiä ja marmeladia.

Paista viinereitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. 

Ps. Noihin vasemman puoleisiin on ensin laitettu hillo ja kreemi ja sen jälkeen voideltu ja ripoteltu raesokeri. Vinkkinä muuten, että jos antaa 3-vuotiaalle hommaksi raesokerin ripottelun niin sitä sokeria ei sitten puutu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti