sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Avokadopasta

Avokadopasta on ollut ruokamietinnöissä jo useamman vuoden, siitä asti kun resepti julkaistiin Safkaa-keittokirjassa ja avokadoista tuli terveystietoisten trendiruokaa. Ohjeessa olevaa pecorinojuustoa ei löytynyt marketissa käydessäni ja resepti jäi kokeilematta. Kunnes pari viikkoa sitten Lidlissä oli Italia-viikot ja siellä oli tätä etsimääni juustoa palana myynnissä. Rogerille maistui, mutta Kerttu vain totesi, että haisee pahalle ja jatkoi paprikan näkertämistä. Meidän neidillä on valikoivan ruokavalion kausi, eli siis nirsoilu käynnissä. Onneksi sentään leipä voilla (ilman juustoa, kinkkua tai kurkkua) kelpaa. Alkuperäinen ohje on Makuja-sivustolta.

Neljälle:

1 valkosipulinkynsi
1/2 tl chilijauhetta
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400-500g spagettia

Pilko valkosipuli hyvin hienoksi ja laita kulhoon. Lisää chilijauhe. Purista limetin mehu mukaan. 

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. 

Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti