lauantai 20. helmikuuta 2016

Porkkanakakku

Kohti lomaa dieettini otti osumaa ja upposi hetkeksi, kun söin porkkanakakkua kaksi päivää putkeen. No okei, pidin taukoja, että kerkesin syödä muutakin. Ja nukkua. Ja tietty hoitaa lapsia kakun syönnin ohessa. 

Alkuperäinen ohje on Maku lehden sivuilta.


Pohja:
6 kpl munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita (tai margariinia sulatettuna)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrutus:
150 g voita
300 g sulatejuustoa (maustamaton)
4,5 dl tomusokeria

Valmista kuorrutus.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella.

Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. 

Halutessasi ripottele nompparelleja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti