sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helppoa arkiruokaa: maustetaan lihapullat sipulikeitolla

Kumman vähän olen laittanut tänne jauhelihareseptejä talteen. Varsinkin kun ottaa huomioon, että pakastimessa on syksyn jäljiltä vieläkin noin 20 kiloa suvun miesten kasvattamaa naudan jauhelihaa ja jauhettua lihaa tulee kokkailtua viikottain.

Tässä on ohje, joka ei gourmeella kehuskele, mutta uusavuntonkin kokki onnistuu maustamisessa. Kyllä, tällä tarkoitan Rogeria. Omien sanojensa mukaan Roger polttaa salaatinkin pohjaan. Onneksi paistaa huipputseja lettuja - kunhan minä teen taikinan.




600g naudan jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1/5 dl korppujauhoja 
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Sekoita sipulikeittopussi, korppujauhot ja kermaviili kulhossa ja anna hetki turvota. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. 

Pyörittele pulliksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Pss. halutessasi voit lisätä chili- tai valkosipulijauhetta, mustapippuria tai niin kuin minä viimeksi tein eli lisäsin 3/4 desiä murustettua / raastettua parmesaania taikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti