keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Albufeira: Huoneistohotelli Alfagar

Matkaa varatessa ja lomaa odotellessa minulla on tapana hulluna googletella matkakohdetta ja hotelliarvioita. Harmi vaan, että lomakohteiden hotelleista on varsin vähän kommentteja suomeksi. Ajattelin kertoa meidän hotelleista, jospa olisi apua jollekin joka on varaamassa matkaa Albufeiraan. En löytänyt suomalaisia blogikirjoituksia Albufeirasta kuin pari hassua ja nekin useamman vuoden takaa.

Arvioija eli minä olen kohta kolmeakymppiä hiipivä nainen, joka on matkustellut ainoastaan Euroopan lomakohteissa ja joka toivoo varaamaltaan kolmen tähden hotelilta viiden tähden loistoa. Olen yllättävän tarkka hotellien siisteydestä ja arvostan hyvää asiakaspalvelua.


Alfagar 

 


Alfagarilla on sekä hotelli- että huoneistopuoli ja mummo oli varannut kaksi huoneistoa; kaksion ja kolmion. Valitettavasti matkanjärjestäjällä Suomessa sattui virhe ja saimmekin ainoastaan kaksi kaksiota. Vapaita kolmioita ei Alfagaressa ollut, mutta kahden yön jälkeen seurueellemme järjestyi oikean kokoiset huoneet lähellä sijaitsevasta Alto da Colina -hotellista, joka on Alfagarin "sisarushotelli". 

Hotellin puolella on vastaanotto ja sieltä saatiin todella ystävällistä palvelua. Meillähän (= Rogerilla) meni pitkään selvittäessä Lomamatkojen virhettä respan kanssa, joten henkilökunta kävi parissa päivässä tutuksi. Saatiin myös paljon hyviä vinkkejä, kun oltiin menossa sightseen bussiin.




Huoneistomme oli ensisilmäyksellä siisti, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että huonekalut olivat pölyn peitossa ja ikkunat pesemättä. Sukkien pohjat muuttuivat heti harmaaksi kun vähän aikaa tepasteli huoneessa ilman kenkiä. Melkein huoneemme vieressä oli mineistä minein minimarketti, josta oli näppärä käydä iltapalaa huoneeseen. 




Varsinainen isompi uima-allasalue on hotellin edessä (tai takana, miten sen nyt katsoo), mutta alueella oli myös ainakin kolme muuta pienempää allas-aluetta. Uima-allas alueet olivat todella kauniita ja tylsän näköisiä suorakaiteen muotoisia altaita ei ollut yhtäkään. Lapsille oli pääaltaan vieressä oma polskuttelu alueensa, jossa oli jopa kaksi isompaa liukumäkeä ja keskimmäisen kuvan kompleksi. Ulkoaltaita ei lämmitetä ja ilmat olivat vielä aika viileät, joten vesileikit jäivät meiltä tässä hotellissa välistä. Uinti-intoa laimensi myös iltaisin ilakoivat lokit, jotka kylpivät pääaltaassa sydämmensä kyllyydestä. Lastenaltaassa oli myös aika paljon roskia. 

Ei uitu meressä korkeiden aaltojen ja kylmän veden takia, mutta miten näppärä oli käydä rannalla, kun piti mennä vain pitkät portaat alas ja olit perillä. Rannalla ei ollut palveluita, mutta meille riitti hiekkakakkujen tekeminen, simpukoiden metsästys ja rento oleskelu. Minäkin osasin ottaa rennosti, enkä ollut suuna päänä syöksymässä joka paikkaan. Matkaseura saattaa olla eri mieltä, mutta parannusta on ainakin tapahtunut!


 

Hotellilla oli kaksikin lasten leikkipaikkaa ja joista varsinkin lasten altaiden vieressä oleva oli meidän pienille muksuille mieluinen. Isomman leikkipaikan vieressä on myös hotellin ravintola, jota en kyllä suosittele. Hintatasoon nähden kallista ruokaa, jota joutui odottamaan pitkään eikä edes ollut kovin maistuvaa. Asiakaspalvelukin oli vähän tahmeaa. Erehdyttiin ja käytiin ensimmäisenä päivänä siellä syömässä, eikä toiste menty

Hotelli oli nappi valinta perhelomalle, eikä huoneiden epäsiisteys ollut kuin pieni miinus. Pelkästään hotellissa oli paljon tekemistä ja nähtävää lapsille, enkä nähnyt Albufeiran vanhan kaupungin alueella leikkipaikkoja lapsille. Runsaan aamupalapöydän parasta antia olivat ehdottamasti herkulliset pannukakut! Kuvaa en ottanut, kun kuvan ottaminen tuli mieleen vasta, kun tuijotin ähkyssä tyhjää lautasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti