lauantai 23. huhtikuuta 2016

Toinen tunika

Viimeiset viikot kotiäitiyttä ovat edessä ja aion käyttää aikani hyvin. Ompelen, pyöräilen ja ehkä siivoan ne keittiönkaapit, joiden järjestämistä olen edelliset kolme vuotta tehokkaasti vältellyt. Kokeilen myös uusia reseptejä ohjejemmastani, jotta uuden arjen alkaessa tavallinen jauhelihakastike maistuu taivaalliselta. Viime viikolla kokeilemani tonnikalalasagne ei maistunut lapsille lainkaan, mutta  punajuuri-koskenlaskija-jauhelihamurekkeesta tuli koko perheen uusi suosikkiruoka.  



Tämä mekko on samalla kaavalla kuin ensimmäinen tunika. Kangas on vanhan mummon vanhasta paidasta, joten vältyin hihansuiden ja kaula-aukon huolittelulta (JESS). Äitini raahasi paidan länsi-Suomesta, koska "kyllähän sää pilkuista tykkäät". Ja kyllähän minä tykkään, mutta paita oli mallia lyhyt ja leveä, joten käyttämättä jäi. Kangas oli hyvässä kunnossa ja tokkopa hamstraaja mummoni oli paitaa edes pitänyt, joten tein siitä Kertulle tulevalle syksylle päiväkotimekon. Mekkoa pukiessa voin kertoa Kertulle isomummosta ja väkevistä yskänpastilleista, hienoista lapasista ja upeasta kukkamaasta.



Ohjeeseen verrattuna lisäsin helmaan pituutta ja muokkasin kaavaa, että takaosa ei ole pidempi. Hihoista jäi ylimääräistä kangasta ja teinkin taskun mekkotehtaan kaavalla mekkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti