maanantai 25. huhtikuuta 2016

Laku-valkosuklaapalat

Meillä oli lauantaina puuvaraston rakennustalkoot (osa 543) ja tein kahvipöytään salmiakin ystävän herkkupiirakkaa. Todella hyvää ja onneksi maistui myös muillekin. Ohje löytyy Kodin Kuvalehdestä (5 / 3.3.2016) 

Pohja:
200 g voita  
5 munaa 
dl ruokokidesokeria 
5 dl vehnäjauhoja 
 ½ dl kaakaojauhetta 
 1 rkl lakritsinjuurijauhetta 
 2 tl leivinjauhetta  
2 dl maitoa

Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. 

Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle, reunalliselle uunipellille. Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasossa 15 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.


Kuorrutus:
 
75 g lakritsitoffeeta (esim. hopeatoffee) 
 ½ dl kuohukermaa 
150 g valkosuklaata  
400 g maustamatonta tuorejuustoa
 ½ dl tomusokeria 1 (luomu)sitruuna
 1 rkl sitruunan mehua

Paloittele lakritsitoffee kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit sulavat kermaan. Keitä vielä 2 minuuttia ja jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi.

Sulata valkosuklaa. Kaada suklaasula tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kuorrutukseen myös tomusokeri, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu.

Levitä valkosuklaakuorrutus kakkulevylle. Kaada päälle lakritsikastikeraidat.
Koristelin vielä turkinpippurirouheella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti