tiistai 8. maaliskuuta 2016

Herkkusämpylöitä

Piti ihan tarkistaa, että olenko tätä ohjetta esitellyt, sen verran vakiokamaa sämpylät ovat meidän keittiössä. Lapset osallistuvat innokkaasti leipomiseen, tarvitseehan joka leipuri omat viralliset taikinan maistajat. 

Meillä on aina vieraille tarjolla joko pannukakkua tai sämpylöitä ja hyvin ovat tuntuneet maistuneen. Lempileipäsiäni, jotka ovat vielä seuraavana päivänäkin ihanan pehmeitä. Kannattaa kokeilla, vaikka peukalo olisikin keskellä jauhokämmentä.


5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 2 dl kaurahiutaleita 
n. 8-10 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl öljyä

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää veteen hiiva, sokeri, suola ja kaurahiutaleet. 

Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhoista. 

Kohota taikinaa liinan alla ainakin puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi ja anna vielä kohota pellillä liinan alla. 

Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 10 - 15 minuuttia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti