sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hyydykekakku mutakakkupohjalla




Tätä ihanan makeaa herkkua tarjoiltiin mummon syntymäpäiväjuhlilla alkukuusta. Juhlat ovat aika hieno ilmaisu siitä, että syötiin yhdessä kakkua. Mummo ei tosin suurista ja prameista juhlista välitä. Hälle tulee ensi vuonna täyteen viisikymppiä ja jo nyt uhkailee lähtevänsä juhlahumua karkuun ulkomaille. Minä olen uhkaillut lähteväni reissuun mukaan, niin kuin aina.

Ohje on muokattu kahdesta Baking of... -blogin ohjeesta, joissa on upeasti ja kekseliäästi koristeltuja hyydykekakkuja. Tästähän olisi helposti tehtävissä myös gluteeniton versio, vaihtamalla mutakakkupohjan ohje gluteenittomaan


Mutakakkupohja:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria

Vuoraa noin 19 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. 

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää samalla suklaapalat sekaan. Sekoita samalla, mutta varo kiehauttamassa, ettei suklaa pala. Jäähdytä hieman.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman valuvaksi. Anna jäähtyä kunnolla. 

Irroita vuoka, siisti vuoan reunat ja aseta vuoka mutakakkupohjan ympärille. Itse käytin leivinpaperia, että valkosuklaatäyte ei pääse valumaan ja nostin sen avulla hieman vuokaa, että täyte mahtui. 



Valkosuklaatäyte: 

200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sulata valkosuklaa, sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. 

Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä pari tuntia jääkaapissa.


Suklaaganache:

150 g tummaa suklaata 
0,75 dl kermaa
1 rkl voita 

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaajoukkoon ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.

Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä, kunnes se hieman paksuuntuu. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. 

Koristele namuilla.



2 kommenttia: