maanantai 21. maaliskuuta 2016

Linssikeitto

Olen yrittänyt hiljalleen lisätä kasviksia ja värejä ruokapöytään. Välillä mennään mistä ruokapöytä on matalin eli makaronilla ja jauhelihakastikkeella, mutta ilahduttavan monta uutta kasvisreseptiä on testattu ja odottaa kokkailua. Tämän vuoden uutuutena ovat olleet erilaiset herneet ja linssit ja olen yllättynyt miten hyvää ruokaa niistä saa! Olen aikaisemmin suhtautunut epäilevästi moisiin "eksoottisiin" herkkuihin. :D

Jopa meidän valikoivaa ruokavaliota noudattava neitimme on maistellut ja pitänytkin uusista kokkailuista. Tosin punajuurella jatkettu jauhelihamureke sai aikaan pohjattoman huokauksen: "ainako meillä on tätä...".

Resepti on muokattu Henri Alenin kirjasta: Vuoden keittokirja - Henkan kotiruokaa koko vuodeksi. 




3 dl punaisia linssejä
1 rkl öljyä

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi

1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya

(chiliä)
2 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
8 dl vettä

1 liemikuutio
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

Huuhtele linssit huolella ja jätä ne likoamaan


Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. 


Lisää joukkoon porkkanaraaste ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia
 

Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Keitä n. 20 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarpeen mukaan.

Lisää lopuksi kerma ja mustapippuria. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti