tiistai 29. maaliskuuta 2016

Karppipitsa eli super helppo gluteeniton pitsapohja

Minulle helpoin tapa pudottaa painoa on ehdottomassa vähähiilihydraattinen ruokavalio. Ruokavalio auttaa tolkuttomaan karkin/sokerin himoon ja on selvästi saanut annoskokoja järkevämmiksi. Pakostikin tulee lisättyä kasviksia ja hedelmiä lautaselle, kun leivät ja pastat ovat pannassa. Vatsakin voi paremmin, kun en koko ajan mussuta leipää ja juo super vahvaa kaakaota. 

Harmi vaan. että innostus kestää sen pari viikkoa ja sitten lipsun takaisin leivän syöntiin. Mutta vaikka painonpudotus on ollut hidasta, se on ollut pysyvää eikä leivän palaaminen ruokavalioon ole saanut painoa nousuun. Mittaan itseni joka aamu ja minulle tulee varmasti hirveät vieroitusoireet, kun en pääse reissulla mittaamaan. :D Jos en siis ole mainostanut tarpeeksi sitä meidän reissuun lähtöä... (joo, olen innoissani!) :D

Mutta karppipitsaa piti mainostaa! Todella hyvää, eikä kananmuna maistu liikaa vaikkei siinä suolan lisäksi muuta olekaan. Helppo tapa huomioida keliaakikko ilman, että tarvitsee ostaa erikoisjauhoja kaappiin pölyyntymään. Kuvista voi ehkä päätellä, että muksuillekin maistuu.  

Karppipitsa

5 kananmunaa 
ripaus suolaa
liraus öljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Sekoita keltuaisia omassa kipossaan ja lisää ripaus suolaa. Sekoita keltuaiset valkuaisvaahtoon varovaisesti. 

Voitele leivinpaperi öljyllä ja levitä munavaahto tasaisesti leivinpaperin päälle. 

Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Varo, ettei pohja pala. 

Täytä pohja mieleisillä täytteillä ja jatka paistamista vielä noin 15-20 minuuttia.

Minulla oli täytteenä tällä kertaa tomaattipyrettä, lihamureketta, paprikaa, punasipulia, sinihomejuustoa ja tavallista juustoa. 

Yritin ottaa tyylikkäitä ruokakuvia, kunnes...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti