perjantai 11. maaliskuuta 2016

Lasten kanssa: Savonlinnan Pikkuässä

Viime syksynä otettu kuva Olavinlinnasta.

Savonlinnan leikki- ja puuhamaailma Pikkuässässä ollaan vierailtu pari kertaa, viimeksi tällä viikolla. Lähdettiin seikkailemaan Savoon juniorin, lasten serkun ja serkun äidin kanssa. Esikoinen on ollut mummon kanssa sukuloimassa toisella puolen Suomea, joten vietettiin äidin ja vauvan pojan välistä laatuaikaa kyläilemällä siskokullan luona. Samalla vähän shoppailtiin kaupoilla ja hikoiltiin Pikkuässässä. 


Savonlinnan Prisman kanssa samassa rakennuksessa oleva Pikkuässä on edullinen sisäleikkipuisto, josta löytyy monenlaista tekemistä jopa vikkelille 1,5-vuotiaille. Alle 3-vuotiailta sisäänpääsymaksu oli s-etukortilla neljä euroa ja yli 3-vuotiailta kuusi euroa. Pääsymaksu oikeuttaa oleiluun alueella koko päivän ajaksi. Aikuiset valvojat pääsevät sisään veloituksetta. 


Pikkuässästä löytyy kahvio, pari trampoliinia, ilmakiekko, seikkailurata ja alle 4-vuotiaille tarkoitettu aidattu leikkialue. Orvo rakasti seikkailuradan liukumäkeä ja monta kertaa herra kiipesi vikkelästi ylös, että pääsi laskemaan mäkeä. Serkkutyttö puolestaan viihtyi pomppulinnassa ja pallomeressä. Kiireisistä lapsista oli vaikea saada tärähtämättömiä kuvia ja minulle tuli kuuma lasten perässä kirmatessa. Tälläiset leikkipaikat ovat mahtava tilaisuus touhuta ja nauttia yhdessä lasten kanssa. Vähän sääliksi käy niitä lapsia, joiden vanhemmat ovat enemmän kiinnostuneita älypuhelimen räpläämisestä kuin lasten touhuista.


Vaikka tilat ehkä kaipaavat pientä puunausta ja uudistamista, ainakin meidän porukka viihtyi mainiosti ja varmasti seuraavallakin Savonlinnan reissulla uhrataan pari tuntia Pikkuässään. Väsytetyt lapset nukkuivat nätisti melkein koko kotimatkan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti