keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Muutama viikko reissuun!



Heti matkan varaamisen jälkeen aloitin tohinalla valmistelut reissua varten. Nyt on viimeiset hommat tehtävänä ja pakkaaminen voi alkaa. Mitä olen siis tehnyt:

Haimme nuorimmaiselle ensimmäisen passinsa. Toisin kuin monet mummoikäiset luulevat, jokaisella lapsella täytyy olla oma passi, eikä lasta voi liittää vanhemman passiin niin kuin joskus ennen muinoin. Passihakemuksen voi muuten nykyisin tehdä myös Internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta lasten kohdalla täytyy käydä poliisiasemalla viimeistelemässä hakemus.   

 
Kuinka paljon vaatetta tarvitsee viikon reissuun? Ei mitään hajua, mutta onneksi 10 kilometrin päästä hotellista on iso kauppakeskus, jossa on muun muassa Zara, Mango ja Bershka. Kesävaatetta lämpimiin päiviin ja viileisiin iltoihin takkia, hupparia ja pitkiä kalsareita. Paljon lämmintä vaatetta nukkumiseen, hotellien ohuet viltit kun ei meikäläistä lämmitä. 
 
Sovin kantorepun vuokraamisesta. Vuokraan paikalliselta yhdistykseltä kantorepun helpottamaan liikkumista paikasta toiseen. Meistä on ihana tutustua jalan paikalliseen maisemaan ja askelia on aikaisemmin tullut päivittäin noin 16 000. Uhmakas 3-vuotias ei jaksa paljoa kävellä, joten kun hän väsähtää, siirretään veli kantoreppuun ja tyttö pääsee rattaiden kyytiin. Kantoreppu helpottaa varmasti liikkumista myös lentokentällä.
 
 
Selvittänyt mitä voidaan tehdä? Portugalista löytyy ihania vesipuistoja ja hotellin rannalla olisi kiva käydä löhöilemässä. Salainen haave päiväreissusta Lissaboniin vaatii vielä suunnittelua, mutta paikalliseen maisemaan tutustutaan ainakin hop-on, hop-off-bussien kyydissä. Madeiralla bussit olivat loistava ja helppo tapa tutustua alueeseen vähän laajemmalta alueelta. Paikalliset bussit olisivat edullisempi vaihtoehto, mutta nuo hop-on, hop-off bussit ovat helppo ratkaisu, kun kiertävät ainoastaan sitä tiettyä reittiä joko tunnin tai puolen tunnin välein. Suuntavaistottoman unelma. 



Yrittänyt keksiä 1,5-vuotiaalle vilpertille ohjelmaa lentojen ajaksi. Isosisko on helppo viihdytettävä, kunhan vain laittaa Frozenin pyörimään, mutta pikkuveljen käytös lentokoneessa jännittää. Herran viihdyttämiseksi olen ajatellut rusinoita, tikkareita, pikkuautoja, luukkukirjaa, äidin kännykän räpläämistä ja mummon sylissä istumista.   



Aloittanut lomadieetin. Suurta onnistumista en ole kokenut, kun paino pysyi samassa kolme viikkoa, mutta vähän on sentään kiloja tippunut. Jospa sitten ensi lomalle... 


Kuvat ovat Madeiran reissulta huhtikuulta 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti